Gegen diese Länder tritt Joost Klein im zweiten Halbfinale des Eurovision Song Contest an!

#Gegen #diese #Länder #tritt #Joost #Klein #zweiten #Halbfinale #des #Eurovision #Song #Contest

Ladaniva bestaat uit de Armeense vocaliste Jaklin Baghdasaryan en de Franse multi-instrumentalist Louis Thomas. Van traditionele Balkanmelodieën tot de ritmes van maloya, jazz en reggae, worden de nummers van het duo gezien als grensoverschrijdend, waarbij traditionele Armeense deuntjes worden vermengd met inspiraties uit hun uitgebreide reizen door Latijns-Amerika, Afrika en het eiland Réunion.

Opgericht in 2019, kreeg Ladaniva succes met hun hitnummer “Vay Aman” (2020), dat hun frisse stijl en innovatieve benadering van wereldmuziek liet zien.

“Jako” is de bijnaam van Jaklin. Met dit nummer bevestigt ze haar recht om vrij te denken en te zijn wie ze wil zijn. “Toen ik klein was, noemden ze me altijd Jako. Terwijl ik opgroeide, kreeg ik altijd te horen dat meisjes zich moeten gedragen, bescheiden moeten zijn, normaal moeten kleden, niet te veel moeten praten, geen gekke dingen moeten doen”, legt Jaklin uit. Ze bekritiseert de oplegging van kunstmatige regels en beperkingen door de maatschappij, waardoor meisjes hun ware zelf zouden vergeten doordat hen voortdurend wordt verteld hoe ze zich moeten gedragen en wie ze moeten zijn.

Het nummer is een boodschap aan zichzelf en aan alle kleine Jakos ter wereld om trouw te zijn aan hun echte, wilde, onverontschuldigde zelf en hun ware roeping te vinden – net zoals zij dat deed via haar kunst. Het is een uitnodiging om op te staan en te dansen, ongeacht wat mensen zeggen. 

Lesen Sie auch  Die militärisch-industriellen Fähigkeiten Europas reichen nicht aus, um den Bedarf der Ukraine zu decken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.